Geen Klaverbladloop in 2021

Geen Klaverbladloop in 2021

De coronaregels steken ook een spaak in het wiel van de Klaverbladloop. De landelijke regels, die zijn uitgegeven voor het organiseren van evenementen, stellen zoveel bijzondere eisen dat wij geen mogelijkheden zien om onze traditionele loop te laten plaatsvinden. Als specifieke atletiekvereniging is dit mogelijk wel te doen, maar voor ons als voetbalvereniging met de loop als éénmalig jaarlijks - maar niet onbelangrijk - bijprodukt is het te veel.

Aangepaste voorbereidingen, vooroverleg met instanties, afwijkende procedures (o.a. verplichte online-inschrijving vooraf en daarmee ook incasso vooraf), veel meer vrijwilligers nodig om alles te laten draaien, groepsgewijs faseren van de start, deelnemers uit elkaar houden bij start en bij finish en nog veel meer. Het is maar een aantal zaken die bijzondere aandacht vragen. Te veel in z’n totaal.

Toch een grote teleurstelling want in de bijna 40-jarige historie van de loop kwam het pas één maal voor dat een afgelasting vanwege weersomstandigheden nodig was! Maar laten we de blik dan maar richten op 2022.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!